Για σου, φίλε!

Για σου, φίλε!
Σήμερα μόνο οι ηλίθιοι και τα χειραγωγημένα από το Σύστημα ανθρωπόμορφα ζόμπι νομίζουν ότι τα κόμματα, οι οργανώσεις, τα κανάλια και οι εφημερίδες διαφέρουν ένα από το άλλο. Διαφέρουν μόνο στην ονομασία και όχι στην ουσία. Ξεγυμνώστε τους και θα δείτε ότι είναι σαν δίδυμα αδέλφια. Γεννήθηκαν από την ίδια μάνα – την ιουδαϊκή ιδεολογία, έχουν τον ίδιο πατέρα – το ιουδαϊκό χρήμα. Γ’ αυτό δεν είναι ανάγκη να καταναλώνουμε την γουρουνοτροφή που μας πασάρουν τα κόμματα και τα ΜουΜου«Ε».... ...Ξυπνάμε, σκουπίζουμε τα μάτια μας, σηκωνόμαστε από τα γόνατα, πετάμε τις αλυσίδες μας και ορθώνουμε το ανάστημα. ΝΑ ΠΕΤΑΞΟΥΜΕ Η ΝΑ ΣΕΡΝΟΜΑΣΤΕ ;

Τρίτη 14 Μαΐου 2013

Το ισπανικό χωριό που βρήκε τη λύση στην ανεργία!



Τα πάντα τριγύρω μαστίζονται από την οικονομική κρίση. Αυτό, όμως, το χωριό…αντιστέκεται. Ένα είδος «γαλατικού χωριού», η Μαριναλέδα στην Ισπανία, που αντιστέκεται ακόμη στους «Ρωμαίους κατακτητές» της εποχής, στα οικονομικά προβλήματα και την ανεργία.

Η Ισπανία δοκιμάζεται άγρια από αυτά τα προβλήματα τα τελευταία χρόνια, ακολουθώντας τη μοίρα της υπόλοιπης Ευρώπης. Αλλά οι περίπου 2.800 κάτοικοιαυτού του χωριού στην Ανδαλουσία δεν έχουν τέτοιες ανησυχίες, καθώς ζουν σε έναν μικρό «παράδεισο».

Η Μαριναλέδα έχει μηδενική ανεργία, αλλά και εγκληματικότητα, κάτι που αποδεικνύεται και από το γεγονός ότι τα τελευταία 34 χρόνια δεν υπάρχουν αστυνομικοί στο χωριό – απόφαση από την οποία εξοικονομούνται 350.000 ευρώ το χρόνο!

Σύμφωνα με το δήμαρχο, στη Μαριναλέδα εφαρμόζεται ένα είδος συμμετοχικής δημοκρατίας. Κάθε εργαζόμενος αμείβεται με 1.200 ευρώ το μήνα, δουλεύοντας 6,5 ώρες κάθε ημέρα. Το ίσο ημερομίσθιο ισχύει είτε πρόκειται για κάποιον που εργάζεται στα κτήματα του χωριού, καλλιεργώντας όσπρια και λαχανικά, είτε πρόκειται για υπάλληλο του τοπικού εργοστασίου επεξεργασίας των προϊόντων.

Οι κάτοικοι δεν χρειάζονται να ανησυχούν για τα υψηλά ενοίκια – τα σπίτια παραχωρούνται για 15 ευρώ το μήνα – ενώ για παράδειγμα οι παιδικοί σταθμοί κοστίζουν στους γονείς 12 ευρώ το μήνα. Τα συγκεκριμένα έσοδα δεν μοιράζονται, αλλά επενδύονται στο συνεταιρισμό ώστε να δημιουργηθούν νέες θέσεις εργασίας.

«Η γη ανήκει σε όλους και όχι στους λίγους. Η γη δεν πωλείται ούτε αγοράζεται! Εφαρμόζουμε ένα είδος συμμετοχικής δημοκρατίας, όπου όλοι μαζί κάνουμε συνελεύσεις και αποφασίζουμε για όλα τα θέματα που μας αφορούν: από τους φόρους έως τις δημόσιες δαπάνες, τις επενδύσεις μας, την εργασία αλλά και την κοινωνική πολιτική και την πρόνοια», έχει εξηγήσει σε παλιότερη συνέντευξή του ο Σάντσεζ Γκορντίγιο, ο 54χρονος καθηγητής ιστορίας που από το 1979 εκλέγεται δήμαρχος.



2 σχόλια:

  1. Αυτή η είδηση αναπαράγεται εδώ και καιρό από διάφορα αριστερά σαιτς στην Ελλάδα και για να είμαι ειλικρινής μου φαίνεται πως είναι είτε μούφα είτε απλά χοντροποιημένη-διαστρεβλωμένη εκδοχή κάτι τελείως διαφορετικού.
    Αυτά που περιγράφονται για το χωριό θα μπορούσαν να γίνουν με ανεξάρτητο νόμισμα που θα λειτουργεί εντός του χωριού αλλά όχι ασφαλώς με το ευρώ. Εάν κάποιος ξέρει ισπανικά καλό θα ήταν να το ψάξει, διότι κάτι μου λέει πως έχουμε να κάνουμε με ένα ακόμα αριστερό δημοσιοκαφρικό παραμύθι

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. λιγο που το έψαξα το θέμα (και όλες οι αγγλόφωνες πηγές ειναι λιγο πολύ φιλικά προσκείμενες, ακόμα και η wikipedia ως πηγή έχει ένα άρθρο ενός γελοίου εγχώριου δημοσιοκάφρου) ουσιαστικα αυτό το χωριο ζει από τις κρατικές επιχορηγήσεις. Η παραγωγή που έχει δεν καλύπτει τις βασικές του ανάγκες. Δηλαδή ζει από τα λεφτά τρίτων. Έτσι ναι, με λεφτά τρίτων ο κομμουνισμός μπορεί να γίνει πραγματικότητα. Άμα κλείσει η κάνουλα από το κράτος όμως...

    ΑπάντησηΔιαγραφή