Για σου, φίλε!

Για σου, φίλε!
Σήμερα μόνο οι ηλίθιοι και τα χειραγωγημένα από το Σύστημα ανθρωπόμορφα ζόμπι νομίζουν ότι τα κόμματα, οι οργανώσεις, τα κανάλια και οι εφημερίδες διαφέρουν ένα από το άλλο. Διαφέρουν μόνο στην ονομασία και όχι στην ουσία. Ξεγυμνώστε τους και θα δείτε ότι είναι σαν δίδυμα αδέλφια. Γεννήθηκαν από την ίδια μάνα – την ιουδαϊκή ιδεολογία, έχουν τον ίδιο πατέρα – το ιουδαϊκό χρήμα. Γ’ αυτό δεν είναι ανάγκη να καταναλώνουμε την γουρουνοτροφή που μας πασάρουν τα κόμματα και τα ΜουΜου«Ε».... ...Ξυπνάμε, σκουπίζουμε τα μάτια μας, σηκωνόμαστε από τα γόνατα, πετάμε τις αλυσίδες μας και ορθώνουμε το ανάστημα. ΝΑ ΠΕΤΑΞΟΥΜΕ Η ΝΑ ΣΕΡΝΟΜΑΣΤΕ ;

Πέμπτη 23 Μαΐου 2013

Η "ισΤΟΡία"


Αν ρωτήσετε οποιονδήποτε Έλληνα για την προέλευση των ευρωπαϊκών γλωσσών αναμφίβολα θα σας πει ότι προέρχονται από τα Ελληνικά και τα Λατινικά .




Σας παραθέτουμε ένα παράδειγμα συμβατικού ψευτο«διανοούμένου» .
Μάρα Σεργιαννίδου : «Η λέξη ιστορία στα γαλλικά ονομάζεται histoire.Από την ονομασία της φαίνεται πως προήλθε από την ελληνική αντίστοιχη λέξη»

Υπάρχει όμως ένα παράδοξο το οποίο πρέπει να απαντηθεί : στις μέρες μας όλες οι νέες ιδέες, όλες οι νέες φιλοσοφικές τάσεις , όλες οι πολιτικό-οικονομικές αντιλήψεις , όλες οι νέες θρησκείες και ιδεολογήματα προέρχονται από την περιούσια φυλή. Ας θυμηθούμε εδώ σαν παράδειγμα το γεγονός ότι όλοι οι εθνικιστές έγραφαν προ ολίγων μηνών ένα «αποκαλυπτικό άρθρο» για την προέλευση από τον Μπρονστέϊν-Τρότσκι της λέξης «ρατσισμός». Όμως έχουμε λόγους να πιστεύουμε ότι αυτό δεν γινόταν και πριν από χίλια, και πριν από 2 ή 3-ης χιλιάδες χρόνια ;

Η «Βίκι» γράφει σχετικά με αυτό : «Η λέξη "ιστορία" προέρχεται από το ουσιαστικό ίστωρ (με δασεία και οξεία στην πολυτονική περίοδο της ελληνικής γλώσσας). Ίστωρ ήταν εκείνος που κατείχε ένα θέμα καλά ή ήταν αυτόπτης μάρτυρας ενός γεγονότος. Η λέξη "ίστωρ" με τη σειρά της είχε προέλθει από τη ρίζα Fιδ- του αρχαίου ρήματος οίδα και είδα (το συναντάμε στα αρχαία κείμενα και με τις δύο μορφές) και το οποίο σήμαινε "γνωρίζω". Στην αρχική λέξη "ίδτωρ", το οδοντικό σύμφωνο το "δ" τράπηκε σε "σ" πριν από το επίσης οδοντικό "τ"».

Λεξικό: Τεγόπουλος-Φυτράκης : Η λέξη ιστορία προήλθε από τη λέξη ίστωρ, ιστορώ που σημαίνει ερευνώ, εξετάζω.

Ας προσπαθήσουμε , μακριά από εμφυτευμένες παρωπίδες των γκοήμ, να απαντήσουμε στην ερώτηση : «τι ετοιμολογία έχει η «ελληνική» λέξη ιστορία»;


Ας σκεφτούμε…..

Ποια είναι η πραγματική αποστολή των «ιστορικών»; Αυτών δηλ. που με βάση την παραγγελία της εκάστοτε πολιτικό-οικονομικής ολιγαρχίας έκαναν πλύση εγκεφάλου στον εκάστοτε πληθυσμό και στους μελλούμενες γενιές του; Να περιγράφουν τα γεγονότα του παρελθόντος και την σημασία τους με τρόπο που να εξυπηρετεί συγκεκριμένους σκοπούς . Δηλ. να αποσιωπούν μερικά γεγονότα , να παραποιούν άλλα και να επινοούν κάποια τρίτα . Με άλλα λόγια να αποΚΡΥΠΤουν ( προσέξτε την ρίζα που τόνισα , σας θυμίζει κάτι ; )

Έχω τονίσει εδώ την σημασία του Ρωσόγλωσσου υλικού στο διαδίκτυο.

Πάμε να μεταφράσουμε με την βοήθεια του google την λέξη «απόκρυψη» στα ρωσικά : είναι η λέξη «сокрытие». Οι δύσπιστοι μπορούν να το κάνουν μόνοι τους.

Ας μεταφράσουμε με αυτό το εβραίο-ρωσικόκαι ρώσο-εβραϊκό λεξικό την ρώσικη λέξη «сокрытие» (απόκρυψη) στην εβραϊκή γλώσσα.

Βάζουμε την λέξη «сокрытие» στη γραμμή με το πράσινο βελάκι και το πατάμε για μετάφραση. Κάντε το και θα δείτε το παρακάτω αποτέλεσμα:


сокрытие
hастара ж.р.;
הַסתָרָה נ'; הַעֲלָמָה נ'


Δηλ. η λέξη «απόκρυψη» στα εβραϊκά μεταφράζετε «hastara». Όπως φαίνεται στον καθένα μας είναι η λέξη «ιστορία». Για να είμαι παραπάνω σαφείς : τα φωνήεντα στην εβραϊκή δεν έχουν σημασία, μπορούν να μην γράφονται καν. Τα σύμφωνα που αποτελούν την λέξη αυτή είναι «STR» όπως και στην ελληνική «ΣΤΡ».

Αυτά για τους μαθητές της έδρας της περιουσιολογίας για την πραγματική προέλευση της λέξης «ισΤΟΡία».


ΓΕΝ.ΕΛ.


6 σχόλια:

  1. «hastara» ΣΤΑ ΕΒΡΑΙΚΑ ΑΠΟ ΤΟ ΙΣΤΟΡΩ ΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ. Η ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΕΙΝΑΙ ΑΡΧΑΙΟΤΕΡΗ ΤΗΣ ΕΒΡΑΙΚΗΣ ΚΙ ΟΧΙ ΤΟ ΑΝΤΙΘΕΤΟ. ΔΕΝ ΠΡΟΕΡΧΕΤΑΙ Η ΛΕΞΙΣ "ΙΣΤΟΡΙΑ" ΑΠΟ ΤΟ «hastara» ΑΛΛΑ ΤΟ ΑΝΤΙΘΕΤΟ. ΤΟ ΙΔΙΟ ΤΟ ΒΙΒΛΙΟ ΟΝΟΜΑΣΤΗΚΕ ΤΟΡΑ (ΔΗΛΑΔΗ ΑΥΤΟ ΠΟΥ ΙΣΤΟΡΕΙ) ΚΙ ΟΧΙ ΤΟ ΑΝΤΙΘΕΤΟ, Η ΙΣΤΟΡΙΑ ΑΠΟ ΤΗΝ ΤΟΡΑ. ΟΜΟΙΟΣ ΓΕΛΟΙΟΣ ΑΚΡΟΒΑΤΙΣΜΟΣ ΘΑ ΗΤΑΝ ΝΑ ΒΓΑΛΕΤΕ ΕΒΡΑΙΟ ΤΟΝ ΘΩΡ (thor)

    ΕΠΙΠΛΕΟΝ ΤΑ ΙΔΙΑ ΤΑ ΕΒΡΑΙΚΑ ΕΙΝΑΙ ΕΛΛΗΝΙΚΑ. ΣΧΕΤΙΚΗ ΑΝΑΡΤΗΣΗ ΜΑΣ ΕΔΩ: ΤΑ ΕΒΡΑΙΚΑ ΕΙΝΑΙ ΕΛΛΗΝΙΚΑ

    ΣΗΜΕΙΩΝΩ ΟΤΙ Ο ΣΥΓΓΡΑΦΕΥΣ (ΕΒΡΑΙΟΣ) ΕΔΙΩΧΘΕΙ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΙΔΙΟΥΣ ΤΟΥΣ ΕΒΡΑΙΟΥΣ ΔΙΟΤΙ ΤΟΥΣ ΧΑΛΑΓΕ ΤΗΝ ΔΗΘΕΝ ΠΡΩΤΟΚΑΘΕΔΡΙΑ ΤΗΣ ΓΛΩΣΣΑΣ ΤΟΥΣ. ΤΟ ΒΙΒΛΙΟ ΕΧΕΙ "ΕΞΑΦΑΝΙΣΘΕΙ" ΩΣΤΕ ΟΥΔΕΙΣ ΕΒΡΑΙΟΣ ΝΑ ΜΗΝ "ΜΟΛΥΝΘΕΙ

    ΝΑ ΠΡΟΣΕΧΕΤΕ ΤΟΥΣ ΝΟΗΤΙΚΟΥΣ ΑΚΡΟΒΑΤΙΣΜΟΥΣ ΠΟΥ ΕΠΙΧΕΙΡΗΤΕ ΜΕΣΩ ΤΗΣ "ΠΕΡΙΟΥΣΙΟΛΟΓΙΑΣ" ΔΙΟΤΙ ΕΝΔΕΧΟΜΕΝΩΣ ΚΙ ΑΘΕΛΗΤΑ ΝΑ ΒΛΑΠΤΕΤΕ ΤΗΝ ΙΣΤΟΡΙΑ ΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ ΚΑΙ ΤΗΣ ΦΥΛΗΣ ΜΑΣ Η ΟΠΟΙΑ ΕΙΝΑΙ Η ΑΡΧΑΙΟΤΕΡΗ ΤΟΥ ΠΛΑΝΗΤΟΥ. ΟΛΕΣ ΟΙ ΑΛΛΕΣ ΕΠΟΝΤΑΙ ΚΑΙ ΟΙ ΑΡΙΟΙ, ΑΡΕΙΟΙ (ή ΟΠΩΣ ΘΕΛΕΤΕ ΤΟ ΓΡΑΦΕΤΕ) ΕΙΝΑΙ ΑΠΛΑ ΜΥΘΕΥΜΑΤΑ ΠΟΥ ΕΠΙΧΕΙΡΟΥΝ ΝΑ ΠΡΟΣΔΩΣΟΥΝ ΙΣΤΟΡΙΚΟ ΒΑΘΟΣ ΣΕ ΑΝΥΠΑΡΚΤΕΣ ΤΟΤΕ (ΛΟΓΩ ΠΑΓΩΝ ) ΓΕΩΓΡΑΦΙΚΕΣ ΕΚΤΑΣΕΙΣ ΣΤΗΝ ΕΥΡΩΠΗ.

    ΟΙ ΠΕΛΑΣΓΟΙ ΗΤΑΝ ΟΙ ΓΕΝΗΤΟΡΕΣ ΟΛΩΝ (ΟΥΤΕ ΟΙ ΑΡΙΟΙ ΟΥΤΕ ΟΙ ΠΑΠΑΡΙΟΙ) ΚΑΙ Η ΓΕΩΓΡΑΦΙΚΗ ΕΞΑΠΛΩΣΗ ΤΟΥ ΛΕΥΚΟΥ ΑΝΘΡΩΠΟΥ ΕΓΙΝΕ ΑΠΟ ΤΗΝ ΚΟΙΤΙΔΑ ΓΕΝΝΕΣΕΩΣ ΤΟΥ, ΔΗΛΑΔΗ ΤΟΝ ΑΙΓΑΙΑΚΟ ΧΩΡΟ. ΤΟΣΟ ΑΠΛΑ. ΟΙ ΠΕΛΑΣΓΟΙ ΟΜΙΛΟΥΣΑΝ ΕΛΛΗΝΙΚΑ, ΔΕΝ ΥΠΗΡΧΕ ΑΛΛΗ ΓΛΩΣΣΑ ΕΚΕΙΝΗ ΤΗΝ ΕΠΟΧΗ, ΟΥΤΩΣ ή ΑΛΛΩΣ.

    ΤΜΗΜΑΤΑ ΤΗΣ ΠΕΛΑΣΓΙΚΗΣ ΦΥΛΗΣ ΔΙΑΦΟΡΟΠΟΙΗΘΗΣΑΝ ΚΑΙ ΕΦΤΙΑΞΑΝ ΤΑ ΕΥΡΩΠΑΙΚΑ ΕΘΝΗ ΠΡΟΣΑΡΜΟΖΟΝΤΑΣ ΤΗΝ ΓΛΩΣΣΑ ΤΟΥΣ ΣΤΟΝ ΤΟΠΟ ΚΑΙ ΣΤΑ ΙΔΙΑΙΤΕΡΑ ΧΑΡΑΚΤΗΡΙΣΤΙΚΑ ΤΟΥ, ΔΙΑΜΟΡΦΩΝΟΝΤΑΣ ΕΤΣΙ ΣΤΗΝ ΑΡΧΗ ΝΤΟΠΙΟΛΑΛΙΕΣ ΚΑΙ ΙΔΙΩΜΑΤΑ ΚΙ ΑΡΓΟΤΕΡΑ ΠΛΗΡΕΙΣ ΓΛΩΣΣΕΣ ΠΟΥ ΕΧΟΥΝ ΟΜΩΣ ΟΛΕΣ ΜΙΑ ΚΑΙ ΜΟΝΑΔΙΚΗ ΜΗΤΡΙΔΑ, ΤΗΝ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΑ ΑΡΧΑΙΑ (ΑΡΧΑΙΟΤΕΡΗ ΚΑΙ ΤΗΣ ΟΜΗΡΙΚΗΣ) ΕΛΛΗΝΙΚΗ.

    ΤΑ ΣΕΒΗ ΜΟΥ ΚΥΡΙΟΙ ΚΑΙ ΕΛΑΦΡΩΣ ΤΗΝ ΟΧΛΗΣΗ ΜΟΥ ΑΝ ΚΑΙ ΔΕΝ ΑΝΑΓΝΩΡΙΖΩ ΗΘΕΛΗΜΕΝΩΣ ΚΑΚΕΣ ΠΡΟΘΕΣΕΙΣ ΕΚ ΜΕΡΟΥΣ ΣΑΣ. ΒΕΛΤΙΩΣΤΕ ΤΗΝ ΣΥΛΛΟΓΙΣΤΙΚΗ ΣΑΣ ΚΑΙ ΜΗΝ ΠΡΟΣΔΙΔΕΤΕ ΙΣΤΟΡΙΚΟ ΒΑΘΟΣ ΣΕ ΑΝΥΠΑΡΚΤΕΣ ΟΥΣΙΑΣΤΙΚΑ ΓΛΩΣΣΕΣ (ΕΒΡΑΙΚΑ) ΚΑΙ ΔΗΘΕΝ ΦΥΛΕΣ (ΕΒΡΑΙΟΙ) ΠΟΥ ΑΝΗΚΟΥΝ ΣΤΟΝ ΑΠΟΠΑΤΟ ΤΗΣ ΙΣΤΟΡΙΑΣ, ΑΝ ΚΑΙ ΔΕΝ ΤΟ ΞΕΡΟΥΝ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Είμαι και εγώ αναγνώστης στο ιστολόγιο. Η γνώμη μου είναι ότι η λέξη ιστορία είναι πράγματι ελληνική και μετά την δανείστηκαν οι εβραίοι. Από κει και πέρα όμως θεωρώ γραφικη την άποψη ότι τα εβραϊκά είναι ελληνικά. Τα εβραϊκά έχουν δανειστεί απλώς μερικές ελληνικές λέξεις. Και η άποψη πως οι πελασγοί είναι γεννήτορες όλων είναι κατά την γνώμη μου επίσης γραφική.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. ΓΙΑΤΙ;;; ΠΟΥ ΒΑΣΙΖΕΙΣ ΤΗΝ ΓΝΩΜΗ ΣΟΥ ΟΤΙ ΤΟ ΟΙ ΠΕΛΑΣΓΟΙ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΓΕΝΝΗΤΟΡΕΣ ΟΛΩΝ;;; ΕΑΝ ΕΧΕΙΣ ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΝΑ ΤΑ ΠΑΡΑΘΕΣΕΙΣ, ΕΑΝ ΟΧΙ Ο ΧΑΡΑΚΡΗΡΙΣΜΟΣ "ΓΡΑΦΙΚΗ" ΣΤΗΝ ΠΑΡΑΤΕΘΕΙΣΑ ΑΠΟΨΗ ΕΙΝΑΙ ΠΕΡΙΤΤΟΣ.

      Διαγραφή
  3. Εγώ εδώ στην ιστοσελίδα είμαι διατεθειμένος να γράφω αλήθειες. Πρέπει επιτέλους να δούμε την αλήθεια για να μπορέσουμε να διακρίνουμε τις αιτίες ……
    Καταρχήν ο άνθρωπος πρέπει να διακρίνετε με την λογική του. Εγώ προτιμώ να μην αναμασώ τα χιλιοειπωμένα….. Να κάνω δικά μου λογικά βήματα. Επιμένω ότι αυτός ο κόσμος δεν είναι δομημένος όπως παρουσιάζουν οι επίσημες «επιστήμες»: η γλωσσολογία, η ανθρωπολογία, η ιστορία κλπ κλπ.
    Εκτός από την ελληνική γνωρίζω άριστα άλλες 3-εις γλώσσες και έχω ζήσει σε άλλες 2 χώρες.
    Θα ήθελα να σε πληροφορήσω ότι αυτά που γράφεις για τα «πρωτοελληνικά» και ότι «όλες οι γλώσσες προέρχονται από την ελληνική» γράφουν και οι Ρώσοι πατριώτες για την δική τους γλώσσα. Ίσος τα ίδια γράφουν οι φιλανδοί ή οι αρμένιοι πατριώτες. Είμαι σίγουρος ότι τα ίδια γράφουν όλοι οι καλοθελητές πατριώτες και εθνικιστές για την γλώσσα τους σε όλες τις χώρες, ακόμα και οι αλβανοί και οι τούρκοι για την δική τους γλώσσα…. Έτσι λειτουργεί το γενικό παγκόσμιο σύστημα σύγχυσης και παραπληροφόρησης. Ήμουν και εγώ για πολλά χρόνια θύμα αυτών των πλοκαμιών ….
    Ας σκεφτούμε κάτι μαζί….. Όπως ισχύει ότι τα «εβραϊκά είναι ελληνικά» θα μπορούσε να ισχύσει και το αντίστροφο, ότι τα «ελληνικά είναι εβραϊκά» . Είναι από πια σκοπιά βλέπει κανείς….. έτσι δεν είναι;;;
    Για την συγκεκριμένη λέξη «ιστορία»:
    Για να γεννηθεί μια λέξη πρέπει να υπάρχει ανάγκη να περιγράφει κάτι. Όχι το αντίστροφο. Όπως είχα γράψει ο σκοπός της «ιστορίας» είναι να αποκρύπτει, να διαστρεβλώνει και να συκοφαντεί. Όπως έδειξα αυτό το γεγονός μόνο στην εβραϊκή έχει νόημα.
    Σκέψου για μια στιγμή ότι ο συγγραφέας του βιβλίου «εβραϊκά είναι ελληνικά» το έγραψε για να μας οδηγήσει σε λάθος κατεύθυνση και οι «πατριώτες» να ζητωκραυγάζουν (όπως και εγώ κάποτε) από την χαρά τους….. Και μην αμφιβάλλεις ότι υπάρχουν και αντίστοιχα βιβλία ότι η «αρχαιότερη γλώσσα είναι η φιλανδική» , τα «αρμενικά», τα «αλβανικά» κλπ (οι κρύπτο υπάρχουν σε όλες τις χώρες και ομιλούν όλες τις γλώσσες). Τι όφελος έχει η ανθρωπότητα από αυτές τις εθνικές «ανωτερότητες» και «αρχαιοτερότητες» κ.α. βλακείες ; Μόνο ότι τα έθνη δεν καταλαβαίνουν την ουσία: ότι υπάρχει εντός κάθε έθνους μια ξένη και άκρος εχθρική εθνοφυλετική ομάδα……
    Στη συγκεκριμένη περίπτωση ότι η «ιστορία» είναι καθαρότατα εβραϊκή λέξη και περιγράφει την συσκότιση και την διαστρέβλωση. Πάντοτε συσκότιζε και διαστρέβλωνε την ουσία : την ύπαρξη δύο παράλληλων κόσμων. Των κόσμο τον φανερό, και τον κόσμο των κρυφό. Τον κόσμο των υπόδουλων και τον κόσμο της άρχουσας τάξης. Δηλ. τον κόσμο των γκοήμ και των εβραίων.
    Κάτι που μου έρχεται στο μυαλό τον τελευταίο καιρό είναι το εξής. Εμείς οι έλληνες έχουμε μια παράξενη λογική. Ενώ πιστεύουμε ότι είμαστε οι καθαρότατοι και απευθείας απόγονοι των ένδοξων αρχαίων προγόνων μας, πιστεύουμε στην δύναμη της γενετικής και της φυλής μας , κάνουμε πως δεν καταλαβαίνουμε μια παράλογη κατάσταση. Την πνευματική διαφορά των αρχαίων ελλήνων και των νεοελλήνων. Δεν καταλαβαίνουμε ότι το να φωνάζουμε για τα (πραγματικά) πνευματικά και πολιτιστικά επιτεύγματα των προγόνων μας δεν μας ανυψώνει, αλλά αντιθέτως αποδεικνύει την γύμνια μας και μόνο. Δείχνει ακριβός το αντίθετο. Αυτό εξηγεί και τις αιτείς της σημερινής παρακμής που έχει κυριέψει την φυλή μας.
    Ενώ σε κάθε χώρα οι γκοήμ , όπως πχ οι έλληνες γκοήμ, είναι «ανώτεροι» και έχουν αναπτύξει «ανώτερο πολιτισμό» για κάποιον λόγο τους γονοκτονούν και τους εξουσιάζουν άλλοι και αυτοί δεν αντιδρούν (ίσος από «ανωτερότητα»). Πετάξτε τους ένα κομμάτι ψωμί και καμιά θρησκεία και κάντε ότι θέλετε τους «ανώτερους»…..
    Γεν.Ελ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. ΔΕΝ ΕΙΠΕ ΚΑΝΕΙΣ ΝΑ ΜΗΝ ΓΡΑΦΕΙΣ ΑΛΗΘΕΙΕΣ. ΑΡΚΕΙ ΝΑ ΕΙΝΑΙ ΤΕΤΟΙΕΣ ΚΙ ΟΧΙ ΚΥΝΗΓΙ ΜΑΓΙΣΣΩΝ. ΚΑΤΑ ΤΗΝ ΑΠΟΨΗ ΜΟΥ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΑΥΤΗ Η ΠΕΡΙΠΤΩΣΗ ΜΕ ΤΗΝ ΛΕΞΗ ΙΣΤΟΡΙΑ.

      ΠΕΡΙ ΑΡΧΑΙΟΤΗΤΟΣ ΤΩΝ ΓΛΩΣΣΩΝ Η ΙΔΙΑ Η ΓΛΩΣΣΑ ΠΡΟΣΔΙΟΡΙΖΕΙ ΤΟ ΠΟΣΟ ΠΑΛΙΑ ΕΙΝΑΙ ΑΠΟ ΤΟΝ ΠΛΟΥΤΟ, ΤΗΝ ΔΟΜΗ ΚΑΙ ΤΑ ΛΗΜΜΑΤΑ ΤΗΣ. Η ΕΛΛΗΝΙΚΗ (ΟΜΗΡΙΚΗ, ΑΡΧΑΙΑ) ΕΧΕΙ ΜΑΚΡΑΝ ΧΑΡΑΚΤΗΡΙΣΤΕΙ ΩΣ Η ΜΗΤΕΡΑ ΤΟΥΛΑΧΙΣΤΟΝ ΟΛΩΝ ΤΩΝ ΕΥΡΩΠΑΙΚΩΝ ΓΛΩΣΣΩΝ ΑΠΟ ΜΗ ΕΛΛΗΝΕΣ. ΔΕΝ ΚΑΤΑΛΑΒΑΙΝΩ ΛΟΙΠΟΝ ΓΙΑΤΙ ΘΑ ΠΡΕΠΕΙ ΕΜΕΙΣ ΝΑ ΜΗΝ ΤΟ ΑΝΑΓΝΩΡΙΖΟΥΜΕ ΚΑΙ ΝΑ ΤΟ ΛΕΜΕ ΑΥΤΟ. ΤΟ ΤΙ ΓΡΑΦΕΙ Ο ΚΑΘΕΙΣ ΕΙΝΑΙ ΔΙΚΑΙΩΜΑ ΤΟΥ ΑΛΛΑ ΓΙΑ ΝΑ ΤΟ ΥΙΟΘΕΤΗΣΩ ΩΣ ΣΩΣΤΟ ΘΑ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΦΕΡΕΙ ΚΑΙ ΤΟ ΒΑΡΟΣ ΤΗΣ ΕΠΙΣΤΗΜΟΝΙΚΗΣ(ΑΝΘΡΩΠΟΛΟΓΙΚΗΣ, ΙΣΤΟΡΙΚΗΣ ΚΑΙ ΑΛΛΗΣ) ΑΠΟΔΕΙΞΕΩΣ. ΤΕΤΟΙΕΣ ΟΥΤΕ ΟΙ ΡΩΣΟΙ, ΟΥΤΕ ΟΙ ΓΕΡΜΑΝΟΙ ΔΕΝ ΕΧΟΥΝ. ΟΙ ΑΡΜΕΝΙΟΙ ΕΙΝΑΙ ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΚΑΤΑΓΩΓΗΣ ΟΥΤΩΣ ή ΑΛΛΩΣ.

      ΟΠΟΙΟΙΣ ΔΙΑΦΩΝΕΙ ΚΙ ΕΧΕΙ ΑΝΤΙΘΕΤΗ ΓΝΩΜΗ ΦΕΡΕΙ ΚΑΙ ΤΟ ΒΑΡΟΣ ΤΗΣ ΕΠΙΣΤΗΜΟΝΙΚΗΣ ΑΠΟΔΕΙΞΕΩΣ ΚΑΙ ΑΝΑΙΡΕΣΕΩΣ ΑΥΤΟΥ ΤΟΥ ΕΠΙΣΤΗΜΟΝΙΚΟΥ ΣΥΜΠΕΡΑΣΜΑΤΟΣ.

      ΜΟΥ ΕΙΝΑΙ ΑΔΙΑΦΟΡΟ ΑΝ ΤΑ ΕΒΡΑΙΚΑ ΕΙΝΑΙ ή ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΕΛΛΗΝΙΚΑ, ΟΥΤΕ ΣΥΜΦΩΝΩ ΜΕ ΤΟΝ ΣΥΓΓΡΑΦΕΑ ΣΕ ΠΑΜΠΟΛΛΑ ΑΠΟ ΑΥΤΑ ΠΟΥ ΛΕΓΕΙ. ΑΥΤΟ ΠΟΥ ΔΕΝ ΜΟΥ ΕΙΝΑΙ ΑΔΙΑΦΟΡΟ ΕΙΝΑΙ ΟΤΙ Ο ΙΔΙΟΣ ΧΑΡΑΚΤΗΡΙΖΕΙ ΤΑ ΕΒΡΑΙΚΑ ΝΕΩΤΕΡΑ ΤΗΣ ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΚΙ ΑΥΤΟ ΧΡΗΣΙΜΟΠΟΙΩ.

      Η ΓΛΩΣΣΟΛΟΓΙΑ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΕΠΙΣΤΗΜΗ. Η ΑΝΘΡΩΠΟΛΟΓΙΑ ΕΙΝΑΙ. ΑΠΟΤΟΚΟ ΤΗΣ ΓΛΩΣΣΟΛΟΓΙΑΣ ΕΙΝΑΙ ΟΙ ΔΗΘΕΝ ΙΝΔΟΕΥΡΩΠΑΙΟΙ ΔΙΟΤΙ ΑΝΑΓΝΩΡΙΣΑΝ ΜΙΑ ΜΗΤΕΡΑ ΓΛΩΣΣΑ (ΜΕ ΤΗΝ ΕΝΟΙΑ ΟΤΙ ΑΝΙΧΝΕΥΣΑΝ ΚΟΙΝΑ ΓΛΩΣΣΙΚΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΣΕ ΠΑΜΠΟΛΛΕΣ ΓΛΩΣΣΕΣ) ΚΟΙΝΗ ΣΕ ΚΑΠΟΙΟΣ ΚΙ ΑΝΤΙ ΝΑ ΨΑΞΟΥΝ ΠΟΙΟΙ ΥΠΗΡΧΑΝ ΤΟΤΕ ΚΑΙ ΝΑ "ΠΙΣΤΩΣΟΥΝ" ΣΕ ΑΥΤΟΥΣ ΤΗΝ ΠΡΩΤΟΓΛΩΣΣΑ ΘΕΩΡΗΣΑΝ ΣΩΣΤΟ ΝΑ ΔΗΜΙΟΥΡΓΗΣΟΥΝ ΤΟΥΣ ....ΙΝΔΟΕΥΡΩΠΑΙΟΥΣ ΓΙΑ ΝΑ ΜΗΝ ΠΑΡΑΔΕΧΘΟΥΝ ΤΗΝ ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΠΡΟΕΛΕΥΣΗ ΤΗΣ ΜΗΤΡΙΔΟΣ ΓΛΩΣΣΑΣ.

      Η ΠΡΩΤΟ ΚΑΘΕΔΡΙΑ ΕΧΕΙ ΤΕΡΑΣΤΙΑ ΣΗΜΑΣΙΑ. ΕΙΝΑΙ ΑΛΛΙΩΣ ΚΑΠΟΙΟΣ ΝΑ ΑΝΗΚΕΙ ΣΕ ΕΝΑ ΕΘΝΟΣ ΜΕ 10000 ΧΡΟΝΙΑ ΙΣΤΟΡΙΑΣ ΚΑΙ ΑΛΛΙΩΣ ΝΑ ΑΝΗΚΕΙ ΣΕ ΕΝΑ ΕΘΝΟΣ 200 400 1000 ΕΤΩΝ. ΕΑΝ ΔΕΝ ΕΧΕΙ ΣΗΜΑΣΙΑ ΤΟΤΕ ΑΣ ΣΤΑΜΑΤΗΣΟΥΝ ΝΑ ΠΡΟΣΠΑΘΟΥΝ ΝΑ ΤΗΝ ΑΦΑΙΡΕΣΟΥΝ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΕΛΛΗΝΕΣ ΜΕ ΜΥΘΕΥΜΑΤΑ ΚΑΙ ΑΝΥΠΑΡΚΤΟΥΣ ΛΑΟΥΣ.

      ΕΧΕΙΣ ΔΙΚΙΟ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΛΕΓΟΜΕΝΟΥΣ ΝΕΟ-ΕΛΛΗΝΕΣ. ΑΛΗΘΕΙΑ ΓΙΑΤΙ ΜΟΝΟΝ ΣΕ ΤΕΤΟΙΟΥΣ ΑΝΑΦΕΡΟΜΑΣΤΕ;; ΔΕΝ ΑΚΟΥΣΑ ΠΟΤΕ ΓΙΑ ΝΕΟ-ΡΩΣΟΥΣ, ΟΥΤΕ ΓΙΑ ΝΕΟ-ΙΝΔΟΥΣ, ΟΥΤΕ ΝΕΟ-ΝΟΡΒΗΓΟΥΣ. Η ΓΥΜΝΙΑ ΜΑΣ ΕΙΝΑΙ ΕΔΩ ΚΑΙ ΠΑΝΤΑΧΟΥ ΠΑΡΟΥΣΑ. Η ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΗΣ ΤΟΥ ΠΑΡΕΛΘΟΝΤΟΣ ΜΑΣ ΘΑ ΟΔΗΓΗΣΕΙ, ΟΔΗΓΕΙ ΣΕ ΠΝΕΥΜΑΤΙΚΗ ΚΑΙ ΗΘΙΚΗ ΑΝΑΤΑΣΗ ΚΙ ΑΥΤΟ ΕΙΝΑΙ ΚΑΛΟ ΚΑΙ ΤΟ ΘΕΛΩ. ΕΑΝ Ο ΚΑΘΕ ΝΕΑΝΙΑΣ ΕΛΛΗΝ ΓΝΩΡΙΖΕΙ ΤΗΝ ΦΥΛΗ ΚΑΙ ΤΟ ΜΕΓΑΛΕΙΟ ΤΟΥ ΕΘΝΟΥΣ ΤΟΥ ΤΟΤΕ ΘΑ ΠΡΟΣΠΑΘΕΙ ΓΙΑ ΤΟ ΚΑΛΥΤΕΡΟ ΚΙ ΟΧΙ ΓΙΑ ΤΟ ΧΕΙΡΟΤΕΡΟ.

      ΤΟ ΑΝΤΙΘΕΤΟ Η ΠΡΟΒΟΛΗ ΤΗΣ ΤΩΡΙΝΗΣ ΚΑΚΟΜΟΙΡΙΑΣ ΣΤΟ ΠΑΡΕΛΘΟΝ ΜΕ ΤΗΝ ΑΠΕΚΔΗΣΗ ΟΛΩΝ ΤΩΝ ΕΠΙΤΕΥΓΜΑΤΩΝ ΚΑΙ ΤΗΝ ΑΠΟΔΟΣΗ ΤΟΥΣ ΣΕ ΑΛΛΑ ΕΘΝΗ ΚΑΝΕΙ ΚΑΚΟ. ΠΟΛΥ ΚΑΚΟ. Ο ΣΥΓΚΡΙΤΙΣΜΟΣ ΓΕΝΙΚΑ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΟΤΙ ΚΑΛΥΤΕΡΟ ΚΑΙ ΑΡΝΟΥΜΑΙ ΝΑ "ΜΕΙΩΝΩ" ΤΟΥΣ ΕΛΛΗΝΕΣ ΓΙΑ ΝΑ "ΑΝΕΒΟΥΝ" ΟΙ ΑΛΛΟΙ ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΙ ΤΗΣ ΛΕΥΚΗΣ ΦΥΛΗΣ.

      ΕΙΠΑ ΚΑΙ ΟΜΙΛΗΣΑ. ΘΑ ΔΙΑΒΑΣΩ ΟΤΙ ΓΡΑΨΕΙΣ ΑΛΛΑ ΩΣ ΕΚΕΙ. ΕΧΩ ΚΙ ΕΧΕΙΣ ΠΟΛΥ ΣΟΒΑΡΟΤΕΡΑ ΠΡΑΓΜΑΤΑ ΝΑ ΠΡΑΞΟΥΜΕ ΑΠΟ ΤΟ ΝΑ ΑΝΤΑΛΛΑΣΟΥΜΕ ΑΠΟΨΕΙΣ ΕΚ ΤΟΥ ΜΑΚΡΩΘΕΝ ΚΑΙ ΜΕΣΩ ΤΟΥ ΠΛΗΚΤΡΟΛΟΓΙΟΥ.

      ΕΧΕ ΚΑΛΗ ΜΕΡΑ

      Διαγραφή
  4. Το παραπάνω σχόλιο του Γεν. Ελ. καλύπτει πλήρως και τις δικές μου απόψεις. Επίσης οι έλληνες έχουν πάρει διάφορες λέξεις από τους Εβραίους, π.χ. "Πάσχα" σημαίνει Πεσάχ, καθώς και ένα σωρό ονόματα. Η μισή ελλάδα λέγεται "Μαρία" ένα εβραϊκό όνομα, "Hanna" κλπ. Το μόνο σημείο που διαφωνώ είναι ότι εξακολουθώ να πιστεύω ότι η συγκεκριμένη λέξη "ιστορία" είναι Ελληνική λέξη που την δανείστηκαν από τους Έλληνες οι Εβραίοι, αλλά δεν θα κολλήσω σε αυτό...

    ΑπάντησηΔιαγραφή