Ερευνητές στο Πανεπιστήμιο της Μασαχουσέτης στο Amherst διαπίστωσαν ότι από την βρεφική ηλικία τα μωρά κάθε φυλής κάνουν διακρίσεις σε βάρος ατόμων από διαφορετικές φυλές , πολύ πριν αναπτύξουν την ικανότητα να μιλούν, αλλά ακόμη και δίχως να έχουν ξαναδεί στο παρελθόν άτομα που να ανήκουν σε κάποια φυλή διαφορετική από την δική τους. Το συμπέρασμα στο οποίο κατέληξαν οι ερευνητές είναι ότι η διάκριση που κάνουν τα βρέφη ανάμεσα στις διαφορετικές φυλές, δεν θα μπορούσε να οφείλεται σε κάποια προηγούμενη σχετική κοινωνική τους εμπειρία, αφού τέτοια δεν υπάρχει , αλλά ότι αποτελεί αποτέλεσμα της αναπτύξεως του ανθρώπνου εγκεφάλου και μια ικανότητα που ο κάθε ανθρώπινος εγκέφαλος έχει αναπτύξει πλήρως στην ηλικία των 9 μηνών.
Μελέτησαν 48 λευκά βρέφη που είτε δεν είχαν καμία , είτε είχαν μικρή εμπειρία επαφής με άτομα άλλων φυλών.
Τα διαχώρισαν σε μια ομάδα ηλικίας πέντε μηνών και σε μια ηλικίας εννέα μηνών, και τα έβαλαν σε μια διαδικασία όπου καλούνταν να ξεχωρίσουν ανάμεσα σε προσώπα της δικής τους φυλής και σε πρόσωπα που ανήκαν σε μια άλλη, άγνωστη μέχρι στιγμής για τα βρέφη, φυλή.
Οι μετρήσεις της δραστηριότητος του εγκεφάλου έδειξαν ότι τα εννέα μηνών βρέφη αντιμετώπιζαν εντελώς διαφορετικά και μάλιστα με καθαρά και μόνο «ρατσιστικά» κριτήρια , τις συναισθηματικές εκφράσεις των Λευκών προσώπων τα οποία τους έδειχναν, από αυτές των ΑφροΑμερικανών.
Αντίθετα τα βρέφη της ηλικίας των 5 μηνών δεν είχαν ακόμη αναπτύξει την ικανότητα για αναγνώριση των φυλετικών χαρακτηριστικών στα πρόσωπα που τους έδειχναν. Η αλλαγή στην ικανότητα αναγνώρισης από την ηλικία των 5 μηνών στην ηλικία των 9 μηνών, δεν ήταν κάτι που είχε σχέση με το πολιτιστικό και κοινωνικό υπόβαθρο μέσα στο οποίο έχει μεγαλώσει το βρέφος, αλλά μονάχα αποτέλεσμα σωματικής ανάπτυξης, δηλώνουν οι ερευνητές του Πανεπιστημίου της Μασαχουσέτης.
«Τα αποτελέσματα αυτά δείχνουν ότι οι φυλετικές προκαταλήψεις όσον αφορά την αναγνώριση προσώπου και την αντίληψη ξεκινάνε από βρέφη, που δεν μπορούν να μιλήσουν, πολύ πριν από το σχηματισμό εννοιών για την φυλή», δήλωσε η επικεφαλής της μελέτης Lisa Scott.
«Είναι σημαντικό για μας να καταλάβουμε την φύση αυτών των τάσεων, προκειμένου να μειώσουμε ή να εξαλείψουμε τις προκαταλήψεις», δήλωσε.
Όμως η ίδια η έρευνα , ενώ έχει ως κίνητρο να μελετήσει τον «ρατσισμό» ώστε να βοηθήσει στο να «εξαλειφθεί», κατέληξε στο να επιβεβαιώσει για μια ακόμη φορά το αυτονόητο και προφανές: Ότι η ικανότητα διαχωρισμού ανάμεσα σε άτομα της δικής του φυλής και στα άτομα διαφορετικών φυλών, είναι έμφυτο γενετικό στοιχείο του κάθε υγιούς ανθρώπου. Η έλλειψη αυτής της ικανότητος διαχωρισμού (την έμφυτη ικανότητα που την ονομάζουν «ρατσιστικές προκαταλήψεις») στην πραγματικότητα δεν αποτελεί παρά μια μορφή αναπηρίας (που θα μπορούσε να έχει ως αίτιο είτε κάποια δυσλειτουργία στην ανάπτυξη του εγκεφάλου ώστε η ικανότητά του να παραμένει σε επίπεδα βρέφους κάτω των 9 μηνών, είτε κάποια βαριά ψυχική πάθηση) και μπορεί να γίνει μόνο απομακρύνοντας τον άνθρωπο από την ίδια του την φύση και την βιολογική του υπόσταση. Δεν χρειάζεται όμως να κάνουν έρευνες σε βρέφη για να ανακαλύψουν τρόπους για να οδηγήσουν τον άνθρωπο σε αυτήν την αλλοτρίωση και αναπηρία. Αυτή η βαριά ψυχική πάθηση αποτελεί ήδη αντιαξία και βασικό χαρακτηριστικό του «πολιτισμού» των «σύγχρονων» βαθειά αρρωστημένων «πολυπολιτισμικών» κοινωνιών.
Την σχετική είδηση μπορείτε να διαβάσετε στην εφημερίδα DailyMail στον παρακάτω σύνδεσμο:
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου