Για σου, φίλε!

Για σου, φίλε!
Σήμερα μόνο οι ηλίθιοι και τα χειραγωγημένα από το Σύστημα ανθρωπόμορφα ζόμπι νομίζουν ότι τα κόμματα, οι οργανώσεις, τα κανάλια και οι εφημερίδες διαφέρουν ένα από το άλλο. Διαφέρουν μόνο στην ονομασία και όχι στην ουσία. Ξεγυμνώστε τους και θα δείτε ότι είναι σαν δίδυμα αδέλφια. Γεννήθηκαν από την ίδια μάνα – την ιουδαϊκή ιδεολογία, έχουν τον ίδιο πατέρα – το ιουδαϊκό χρήμα. Γ’ αυτό δεν είναι ανάγκη να καταναλώνουμε την γουρουνοτροφή που μας πασάρουν τα κόμματα και τα ΜουΜου«Ε».... ...Ξυπνάμε, σκουπίζουμε τα μάτια μας, σηκωνόμαστε από τα γόνατα, πετάμε τις αλυσίδες μας και ορθώνουμε το ανάστημα. ΝΑ ΠΕΤΑΞΟΥΜΕ Η ΝΑ ΣΕΡΝΟΜΑΣΤΕ ;

Πέμπτη 21 Ιουνίου 2012

Θερινό ηλιοστάσιο


Η 21η Ιουνίου είναι η μεγαλύτερη σε διάρκεια ημέρα στο βόρειο ημισφαίριο. Η ημέρα κατά την οποία ο ήλιος υψώνεται ακριβώς στο μέσο του ορίζοντα όπου συναντά τον άξονα του ισημερινού της γης. Ο ήλιος απαραίτητη πηγή ζωής για τον πλανήτη μας από αρχαιοτάτων χρόνων θεοποιήθηκε λόγω ακριβώς αυτής του της ιδιότητας σε πολλούς πολιτισμούς. Συνδέθηκε με την γονιμότητα της γης, την ζωή, την φύση και τον έρωτα. Η σημασία που είχε δώσει ο άνθρωπος στον ήλιο φαίνεται και από το ότι πολλά έθνη, ιδίως της Ευρώπης, έχουν θεσπίσει μέσα στην θρησκευτική τους παράδοση, αρχικά στην παγανιστική αλλά διασώθηκαν και στην χριστιανική, εορτασμούς της κυκλικής κίνησης της γης γύρω από τον ήλιο (ηλιοστάσια και ισημερίες).

Σήμερα σε πολλές περιοχές της Ελλάδος ανάβουν φωτιές και πηδούν από πάνω νέοι, νέες και κυρίως ζευγάρια. Η γιορτή ονομάζεται του Αη Γιάννη του Ριγανά ή του Αη Γιάννη του Κλήδωνα. Η ονομασία αυτή προέρχεται από την αρχαία λέξη κληδών που σημαίνει προφητικός οιωνός και παραπέμπει στην προσπάθεια των νεαρών γυναικών να μαντέψουν τον μελλοντικό σύντροφο τους. Στην αρχαιότητα τελούνταν παρόμοιες εορταστικές εκδηλώσεις προς τιμήν της γονιμότητας και της φύσης που βρίσκεται στην ακμή της, βασιζόμενα κυρίως στον μύθο της Περσεφόνης.








Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου