Για σου, φίλε!

Για σου, φίλε!
Σήμερα μόνο οι ηλίθιοι και τα χειραγωγημένα από το Σύστημα ανθρωπόμορφα ζόμπι νομίζουν ότι τα κόμματα, οι οργανώσεις, τα κανάλια και οι εφημερίδες διαφέρουν ένα από το άλλο. Διαφέρουν μόνο στην ονομασία και όχι στην ουσία. Ξεγυμνώστε τους και θα δείτε ότι είναι σαν δίδυμα αδέλφια. Γεννήθηκαν από την ίδια μάνα – την ιουδαϊκή ιδεολογία, έχουν τον ίδιο πατέρα – το ιουδαϊκό χρήμα. Γ’ αυτό δεν είναι ανάγκη να καταναλώνουμε την γουρουνοτροφή που μας πασάρουν τα κόμματα και τα ΜουΜου«Ε».... ...Ξυπνάμε, σκουπίζουμε τα μάτια μας, σηκωνόμαστε από τα γόνατα, πετάμε τις αλυσίδες μας και ορθώνουμε το ανάστημα. ΝΑ ΠΕΤΑΞΟΥΜΕ Η ΝΑ ΣΕΡΝΟΜΑΣΤΕ ;

Παρασκευή, 22 Φεβρουαρίου 2013

Ο αρχιεπίσκοπος και η κυρά Μαρίτσα

       
Η κυρά Μαρίτσα έχει περάσει τα 80. Αν και κυρτωμένη από την οστεοπόρωση εντούτοις στέκει ακόμα στα πόδια της. Μοναδική κοινωνική παρουσία είναι η επίσκεψη της στην εκκλησία του χωριού. Δεν χάνει ούτε όρθρο , ούτε εσπερινό. 
      Τις ώρες που δεν βρίσκεται στην εκκλησία είναι περιορισμένη στην οικία της όπου ακούγεται από τους περαστικούς να τσακώνεται με την σριλανκέζα υπηρέτρια , που μονίμως κρατά ένα τηλέφωνο και επικοινωνεί με το σύμπαν. 
     

Σήμερα η κυρά Μαρίτσα μετά το πέρας της δοξολογίας συναντήθηκε με τον ιερέα ο οποίος της είπε χωρίς περιστροφές ότι υπάρχει χαρτί του αρχιεπισκόπου που λέει ξεκάθαρα να ψηφίσουν όλοι οι χριστιανοί τον Αναστασιάδη , στις εκλογές της ερχόμενης Κυριακής. 
      Στο χαρτί αυτό , όπως της εξήγησε ο ιερέας , αναφέρονται και άλλα , όπως η σωτηρία της πατρίδος , η δόξα του έθνους , η ευτυχία της Κύπρου , η καλοπέραση του λαού , οι συντάξεις των γερόντων . 
      Η κυρά Μαρίτσα δεν τόλμησε να αμφισβητήσει την εθναρχούσα κρίση του αρχιεπισκόπου. Στο κεφάλι της το κεκαλυμμένο με τις λευκές τρίχες της σοφίας συνδυάστηκαν αυτά που άκουσε από τον ιερέα με τις αδιάσειστες θρησκευτικές αλήθειες , έτσι ώστε να παραχθεί στον ελεύθερο στοχασμό της η γρανιτένια απόφαση να ψηφίσει Νίκο Αναστασιάδη . 
      Θεός , παράδεισος , εσχάτη κρίση, άγγελοι , αρχάγγελοι , δεσποτάδες , παπάδες , εξαπτέρυγα , αναθεματισμοί , κάνονες , μνημόσυνα , εθναρχούσα εκκλησία , Δημοκρατικός Συναγερμός , Αναστασιάδης , καζάνια της κόλασης , σύνταξη , σριλανκέζα , παρίλαυναν όλα στην αγωνιώδη φαντασία της γραίας. 
      Όδευε προς την οικία της υποβασταζόμενη από την σριλανκέζα , όταν συνάντησε στο δρόμο της το κομματόσκυλο του Δημοκρατικού Συναγερμού με το οποίο αντάλλαξε βαθύ και θερμό χαιρετισμό. “Σου διάβασε το χαρτί του αρχιεπισκόπου , ο παπάς” ερώτησε ανακριτικά το κομματόσκυλο. 
      Ναί , ναί , ευτυχώς γιε μου γιατί ήμουν έτοιμη να ψηφίσω Μακάριο. 

Λουκάς Σταύρου

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου