Ο άνθρωπος που είναι κρεατοφάγος είναι νεκρός, σαν το νεκρό κρέας που τρώει. Ο Ιπποκράτης είπε “Είμαστε ό,τι τρώμε”, όσοι λοιπόν τρώτε νεκρό μαγειρεμένο κρέας αλλά και τα παράγωγα του είστε νεκροί. Αυτό δεν σας το λέει ο διατροφολόγος σας (άλλο φρούτο νέο-ηλίθιο ετούτο), ούτε η τηλεόραση το λέει, ούτε ο πνευματικός σας θα σας το πει όχι γιατί δεν ξέρει, αλλά γιατί δεν είναι πνευματικός. Όμως οι Πνευματικοί άνθρωποι από κάθε γωνιά της γης αυτό λένε. Το μαγειρεμένο κρέας είναι νεκρό, ωμό ο άνθρωπος δεν μπορεί να το φάει, αλλά τρώει τυρί, γάλα, αυγά… επεξεργασμένα και νεκρά. Όταν λέω νεκρά, εννοώ νεκρά από κάθε ουσία χρήσιμη για την ζωή, την υγεία, την ευεξία του ανθρώπου που τα καταναλώνει. Tο αν επιλέγεις να το αγνοείς είναι γιατί ήδη φλερτάρεις με το νοσοκομείο και τους τύπους με τις άσπρες μπλούζες. Η μαγειρεμένη τροφή είναι νεκρή τροφή γιατί η θερμοκρασία σκοτώνει τις βιταμίνες που χρειάζεσαι για να είσαι ζωντανός και υγιής, ακόμη και στα μαγειρεμένα λαχανικά, σκέψου τώρα στο κρέας.
Το κρέας περιέχει αίμα και όποιος τρώει τροφές αίματος είναι υπανθρωποειδές και όχι άνθρωπος. Εξελίσσεται από άνθρωπο σε κάτι κατώτερο, σε κάτι άλλο και παύει να είναι άνθρωπος. Αυτό να το θυμάσαι όταν κάθεσαι μπροστά σε μια καλοψημένη μπριζόλα σαν βαμπίρ.
Οι αρχές της πνευματικότητας έχουν παραμείνει οι ίδιες μέσα στους αιώνες. Η σύγχρονη επιστήμη μόλις τώρα φτάνει στα συμπεράσματα που οι μυστικιστές είχαν συνειδητοποιήσει από τα πολύ παλιά χρόνια. Στον τομέα της διατροφής οι σύγχρονες έρευνες επιβεβαιώνουν την ανωτερότητα της διατροφής, που ακολουθείται από εκείνους που διάγουν μια πνευματική ζωή -τη χορτοφαγική διατροφή. Σε όλους τους τομείς -τον πνευματικό, τον ηθικό και το βιολογικό, η χορτοφαγική διατροφή είναι η μόνη που ταιριάζει περισσότερο στον άνθρωπο. Για εκείνους που επιθυμούν να ακολουθήσουν το μονοπάτι που οδηγεί στην Αυτογνωσία και στη Θεογνωσία, η αυστηρή χορτοφαγική διατροφή είναι ένας πολύ ουσιαστικός παράγοντας.
Αν εξετάσουμε τις διάφορες θρησκευτικές και μυστικιστικές παραδόσεις, βλέπουμε ότι συνιστούν ή απαιτούν τη χορτοφαγική διατροφή. Μια τέτοια διατροφή συνδέεται με τις νεώτερες θρησκευτικές παραδόσεις. Ο Πυθαγόρας και οι οπαδοί του ήταν αυστηροί χορτοφάγοι. Ο Έλληνας σοφός δίδασκε: «Φίλοι μου, μη μολύνετε τα σώματα σας με το να τρώτε ακάθαρτες τροφές. Έχουμε αρκετά σπαρτά και δέντρα φορτωμένα με καρπούς. Έχουμε εύγευστα λαχανικά και ρίζες που είναι έτοιμα για να τα μαγειρέψουμε και δεν υπάρχει έλλειψη από γάλα και μέλι. Στη γη μας υπάρχει αφθονία από τέτοιες αγνές και αβλαβείς τροφές και δεν είναι ανάγκη να τρώμε τροφές για τις οποίες πρέπει να χυθεί αίμα και να θυσιαστεί αθώα ζωή».
Πολλοί από τους φημισμένους αρχαίους φιλόσοφους όπως ο Πλάτωνας, ο Πλωτίνος, ο Εμπεδοκλής, ο Απολλώνιος, ο Πλούταρχος και ο Πορφυρός ακολουθούσαν τη χορτοφαγία.
Καί όμως, είμαστε καταναλωτές 2ης τάξεως. Χωνέψτε το
ΑπάντησηΔιαγραφή1ον. Ενεργειακά τρέφεσαι με τρόμο και πόνο
ΑπάντησηΔιαγραφή2ον. Φυσικά τρέφεσαι με πτωμαΪνες που δημιουργούνται ακαριαία μόλις σταματήσει η ροή αίματος. Ο άνθρωπος είναι φυτοφάγο ζώον και αυτό το ορίζει η οδοντοστοιχία και το μεγάλο μήκος εντέρων στα οποία η τροφή παραμένει αρκετά ώστε να σαπίσει. Τα σακροβόρα ζώα έχουν μικρά σε μήκος έντερα.
3ον. Πέφτεις σε επίπεδο κτήνους και οδηγείσαι σε κατάσταση ενστικτώδης γενετήσια ορμής
4. Κανόνας απαράβατος για Ορφικούς και Πυθαγόριους η αποχή από έμψυχα και η μη χρησιμοποίηση ενδυμάτων από ζωικά παράγωγα.
5. Δεν μπορείς να εισέρθεις σε εξευγενισμένα πεδία όταν είσαι μιαρός, ούτε να αποκτήσεις διαύγεια και διορατικότητα.
Και φυσικά πολλά άλλα που άπτονται της ψυχής....και της ανελίξεως της.